Recursos davant el confinament per COVID-19

Davant la situació de confinament derivada del COVID-19, institucions com ara l’Ajuntament de Barcelona han preparat guies i altres materials envers les possibles situacions de violència masclista i les diverses necessitats que hi poden tenir les dones.

Només l’Ajuntament de Barcelona ha atès més de cinc-centes dones des del seu servei contra la violència masclista, fent-hi servir eines presencials i telemàtiques. Al web de l’Ajuntament de Barcelona podeu trobar recursos envers diverses situacions: a casa nostra, al nostre edifici, des de comerços, etc.

D’altra banda, davant la dificultat per accedir a l’atenció mèdica durant el confinament, el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ha facilitat els tràmits envers l’avortament, reduint les visites obligatòries. Podeu llegir-ne més al web de l’Associació de Drets Sexuals i Reproductius i al de la Generalitat.

Si voleu saber-ne més, de la situació dels drets sexuals i reproductius sota la situació de confinament i de quarantena, podeu trobar un webinar global sobre el tema al web del journal Sexual and Reproductive Health Matters.