México Lindo… y Transfóbico

Avui ha tingut lloc el primer seminari GENI del curs: México Lindo…y Transfóbico: experiencias del ser trans en Sonora y el valle de Toluca a càrrec de María Fernanda Velarde i Edith Villavicencio, investigadores visitants del GENI.

Fernanda Velarde ens presentà la seva recerca etnogràfica a Hermosillo, Sonora, que es centra en les dificultas i les barreres que les persones trans enfronten a la regió, però també en les seves estratègies de resistència i resilencia, centrant-se en les representacions socials sobre els reptes als que les persones trans s’enfronten en aquest context. Presentación Situación trans en Sonora

Edith Villavicencio ens explicà els fonaments i primers resultats de la seva recerca doctoral, titulada “Subjetividades encarnadas trans y luchas reivindicativas entre personas y/o colectivos  trans en el Valle de Toluca”, que es centra en els processos de (des)subjectivització i les transformacions en l’articulació de les demandes de les persones trans a la Vall de Toluca. Presentación Subjetividades encarnadas

 

Us deixem amb algunes imatges de les presentacions: